Menu
Karolina Muchova er klar for semifinalen i Roland-Garros-turneringen. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB

Tennis: Sabalenka til finalen i Paris tross kald skulder fra Svitolina

Belarusiske Aryna Sabalenka sikret seg semifinalebillett i Roland-Garros-turneringen tirsdag, men fikk ikke noe håndtrykk av ukrainske Elina Svitolina i Paris.

Av NTB | 06.06.2023 15:18:50

Sport: Sabalenka slo Svitolina med 6-4 og 6-4 i en kamp med et utenomsportslig bakteppe.

Etter at kampen var avgjort, gikk Svitolina rett bort til dommeren og takket for kampen mens Sabalenka sto klar ved nettet og ventet på henne. Dit kom Svitolina aldri.

Før kampen nektet Svitolina å la seg fotografere sammen med Sabalenka. Belarus har aktivt støttet Russlands invasjon av Ukraina.

Kampen sto og vippet da Svitolina hadde muligheten til å gå opp til 3-0 i det andre settet, men med fire strake game slo Sabalenka voldsomt tilbake.

Duellen de to imellom varte i en time og 36 minutter.

– Hun var en tøff motstander og jeg har full respekt for henne. Jeg er glad for å ta tatt meg videre, sa Sabalenka til arrangøren etter seieren.

Tsjekkiske Karolina Muchova er også klar for semifinale i Roland-Garros-turneringen. Hun brukte en time og 38 minutter på å slå Anastasia Pavljutsjenko med 7-5, 6-2 tirsdag. Det er første gang at 26-åringen har tatt seg så langt i grusturneringen i Paris.

Heller ikke Sabalenka, som vant Australian Open i januar, har vært i noen semifinale på rødgrusen i den franske hovedstaden tidligere.

(©NTB)