Menu
Casper Ruud under semifinalekampen mot Holger Rune i Roma lørdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Tennis: Ruud tok første stikk mot Rune i Roma

Casper Ruud vant det første settet mot Holger Rune i tiebreak i semifinalen av Masters-turneringen i tennis i Roma.

Av NTB | 20.05.2023 14:24:20

Sport: Duellantene måtte ut i tiebreak etter at de begge holdt egne servegame hele veien til 6-6. Der fikk Ruud en god start med et brudd og ledet tidlig 4-0. Deretter tok han seieren og er ett sett unna finaleplass i den italienske hovedstaden.

Ruud og Rune hadde ikke møttes siden kvartfinalen i Roland-Garros for nesten ett år siden. I etterkant av oppgjøret fulgte en heftig krangel etter at Ruud vant kampen.

De har begge uttalt i etterkant at de har skværet opp, og foran semifinalen i Roma meldte Ruud at de skulle prøve å «gjøre det litt mer vennlig denne gangen».

Ruud presset dansken på flere servegame i det første settet. Nordmannen hadde muligheter til å bryte, men Rune kjempet seg tilbake. Til slutt kunne han juble for settseier.

Nordmannen hadde vunnet alle fire møtene dem imellom foran lørdagens gruskamp. Rune har levert et kjempeår på ATP-touren og bykset på verdensrankingen.

Ruud har kommet seg til semifinale i Roma de tre siste gangene han har deltatt (sto over i 2021). Han tapte for Novak Djokovic både i 2020 og 2022.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: