Menu
Casper Ruud under semifinalekampen mot Holger Rune i Roma lørdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Tennis: Rune utlignet i semifinalen mot Ruud

Casper Ruud og Holger Rune må ut i et tredje og avgjørende sett i semifinaleduellen i Masters-turneringen i Roma.

Av NTB | 20.05.2023 15:24:10

Sport: Duellantene måtte ut i tiebreak etter at de begge holdt egne servegame hele veien til 6-6. Der fikk Ruud en god start med et brudd og ledet tidlig 4-0. Deretter tok han seieren.

Rune kom tilbake i det andre settet og utlignet kampen til 1-1 med seier 6-4. Dermed venter et siste og avgjørende sett.

Ruud og Rune hadde ikke møttes siden kvartfinalen i Roland-Garros for nesten ett år siden. I etterkant av oppgjøret fulgte en heftig krangel etter at Ruud vant kampen.

De har begge uttalt i etterkant at de har skværet opp, og foran semifinalen i Roma meldte Ruud at de skulle prøve å «gjøre det litt mer vennlig denne gangen».

Nordmannen hadde vunnet alle fire møtene dem imellom foran lørdagens gruskamp. Rune har levert et kjempeår på ATP-touren og bykset på verdensrankingen.

Ruud har kommet seg til semifinale i Roma de tre siste gangene han har deltatt (sto over i 2021). Han tapte for Novak Djokovic både i 2020 og 2022.

Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden.

(©NTB)