Menu
Simona Halep får lang utestengelse for dopingbruk. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Tennis: Halep utestengt i fire år for brudd på dopingreglene

Den rumenske tennisstjernen og tidligere verdenseneren Simona Halep (31) utestenges i fire år for to brudd på dopingreglene.

Av NTB | 12.09.2023 17:34:38

Sport: Det opplyser Tennisens integritetsbyrå (Itia).

Halep testet positivt for det forbudte stoffet roxadustat i US Open i fjor og ble midlertidig suspendert fra 7. oktober.

Senere ble hun også siktet for et annet dopingovertramp knyttet til uregelmessigheter i hennes biologiske pass.

Halep er kjent skyldig i begge regelbruddene. Det er en uavhengig nemnd som har behandlet saken hennes, og der har man kommet fram til at det sannsynligvis er doping som er forklaringen bak de nevnte uregelmessighetene i det biologiske passet (ABP).

Tennisstjernen har bedyret sin uskyld og uttalt at tanken på å jukse aldri har slått henne. Halep har argumentert med at den positive testen skyldtes et forurenset kosttilskudd, men Itia-nemnda hevder at inntaket av kosttilskuddet ikke kunne har resultert i en så høy konsentrasjon av roxadustat som ble funnet i prøven hennes.

– Etter en kompleks og streng høringsprosess ønsker vi konklusjonen fra den uavhengige nemnda velkommen. Bevismengden både i roxadustat- og ABP-prosedyren var betydelig, uttaler Itia-direktør Karen Moorhouse.

Ettersom Halep har vært utestengt fra tennisen siden 7. oktober i fjor, gjelder dopingdommen til og med 6. oktober 2026. Rumeneren vil da være 35 år gammel.

Rumeneren var nummer 1 på WTA-rankingen i totalt 64 uker over to perioder mellom 2017 og 2019. Hun har blant annet vunnet to Grand Slam-titler.

(©NTB)