Menu
– Begjærte nye undersøkelser av strømpebuksen. Det er spesielt ett område rett over det venstre kneet som vi mener er av stor interesse for saken, sier advokat Stian Kristensen, en av advokatene til mannen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Foto: Heiko Junge / NTB

Tengs strømpebukse skal analyseres på nytt

Birgitte Tengs' strømpebukse er sendt til Nederland for nye undersøkelser.

Av Egil M Solberg | 08.06.2023 17:30:10

Birgitte-saken: Eksperter ved rettsmedisinsk institutt i Nederland (NFI) vil nå klippe ut nye biter av strømpebuksen for å se om det er mulig å påvise mer DNA, melder Stavanger Aftenblad.

Ekspertene vil konsentrere seg om strømpebuksens venstre kne og lår. Her er det to blodige håndavtrykk.

Når ankesaken mot den drapstiltalte 52-åringen fra Karmøy starter i Gulating lagmannsrett i september, kan retten få presentert helt nye funn i den 28 år gamle drapssaken.

Påtalemyndigheten og den drapstiltalte mannens forsvarere er enige om at nye undersøkelser skal gjøres av Tengs’ mye omtalte strømpebukse.

Det er i et utklipp fra offerets strømpebukse at 52-åringens Y-kromosom ble funnet. Y-kromosomet er det eneste fellende beviset i saken og førte til at tiltalte ble dømt i Haugaland og Sunnhordland tingrett til 17 års fengsel, skriver avisa.

Flere nyheter: