Menu
Politiet ble varslet i 20-tida torsdag om en skyteepisode i Västertorp sør i Stockholm. En person ble funnet på gata med skuddskader. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Tenåring døde etter å ha blitt skutt i Stockholm

Politiet bekrefter at en tenåring som ble funnet skutt utendørs i Stockholm torsdag kveld, døde på sykehuset.

Av NTB | 15.09.2023 02:12:20

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tiden torsdag. På stedet lå en person som var skutt og såret.

I 1.30-tida natt til fredag melder politiet at fornærmede døde på sykehus. De omtaler ham som en umyndig mann i øvre tenårene.

– Han er blitt skutt av en på nåværende tidspunkt ukjent gjerningsmann som vi jobber å kunne hente inn. Vi har store ressurser i Västertorp, sier politiets pressetalsperson Daniel Wikdahl.

Politiet opplyser at avdødes etterlatte er varslet om dødsfallet. De sier til Expressen at det var en privatperson som fant den skadde mannen i et boligområde. Stedet der mannen ble funnet, er ikke nødvendigvis det samme stedet hvor han ble skutt, påpeker de.

Onsdag kveld døde en ung mann på sykehus etter å ha blitt skutt på åpen gate i Stockholm sentrum. Dette drapet kobles ifølge Aftonbladet til den pågående gjengkonflikten i Uppsala-området.

Torsdag kveld ble det også skutt mot en privatbolig i tettstedet Jordbro et par mil sør for hovedstaden. Her er en tenåring pågrepet. Ingen ble skadd i denne hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: