Menu
Ingen er pågrepet etter at en mann i slutten av tenårene ble funnet med det som ser ut til å være skuddskader på Bryn i Oslo. Mannen er alvorlig skadd, opplyser politiet. Video: Tipser / NTB

Tenåring alvorlig skadd i Oslo – trolig skyteoppgjør mellom kjente

En mann i tenårene er alvorlig skadd i det som trolig var en skyteepisode på Bryn i Oslo. Politiet tror de involverte kjente hverandre, men ingen er pågrepet.

Av NTB | 15.04.2024 21:43:02

Kriminalitet og rettsvesen: Så langt er ingen pågrepet eller mistenkt i saken, men politiet tror det dreier seg om et oppgjør mellom kjente.

– Det skal ikke være noen fare andre. Vi tror dette er et oppgjør mellom noen som kjenner hverandre, sier innsatsleder Erik Hestvik til pressen på stedet i Tveterveien mandag kveld.

Melingen om skyting kom like før klokka 20. Det var den skadde selv om meldte fra til politiet. Han fikk hjelp av folk på stedet før nødetatene ankom.

– Vi fikk melding om at en person var blitt skutt. Da vi kom til stedet kort tid etter, fant vi den fornærmede utendørs med det vi antar er skuddskader, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt i Oslo politidistrikt til NTB.

Senere mandag kveld bekreftet han overfor Dagbladet at fornærmede har skuddskader.

Innsatsleder Hestvik sier hendelsen skjedde delvis innendørs, men at det også har vært aktivitet utendørs.

– Politiet er interessert i opplysninger knyttet til at to yngre, mørkkledde menn skal ha forlatt bygningen like før klokken 21, sier Hestvik til VG.

Politiet jobber mandag kveld på flere adresser med både tekniske undersøkelser og vitneavhør.

– Vi ønsker åpenbart at folk sier ifra dersom de har sett noe spesielt. Foreløpig er det ingen spesifikke miljøer vi leter i, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt.

Om denne hendelsen har sammenheng med andre skyteepisoder i Oslo den siste tida, er det for tidlig å s noe om, ifølge politiet.

– Jeg tenker på alle som er redde og bekymret, og vil rette en stor takk til helse- og politimannskaper som står på i kveld.

Hun sier det har vært mange alvorlige voldshendelser i byen den siste tida.

– Nå må alle gode krefter komme sammen for å sikre at gatene våre er trygge, og barna våre får gode oppvekstmuligheter, sier hun.

Mannen er i slutten av tenårene, og han anses av politiet som alvorlig, men ikke livstruende skadd. Han er kjørt til Ullevål sykehus, og det er ikke kommet noe nytt om tilstanden i løpet av kvelden.

Politiet søker med store styrker i området, både på bakken og i lufta. De vil gjerne ha tips i saken.

Ordfører i Oslo Anne Lindboe takker politi og helsepersonell for innsatsen i forbindelse med voldshendelsen på Bryn.

Flere nyheter: