Menu
Casemiro jublet for mål for Manchester United mot Bournemouth lørdag. Foto: Adam Davy / PA via AP / NTB

Ten Hag: – Vi er nesten der

Manchester United er nær sikret topp fire i Premier League med 1-0-seieren over Bournemouth lørdag. Liverpool tapte terreng med 1-1 mot Aston Villa.

Av NTB | 20.05.2023 19:54:13

Sport: Midtbanegeneral Casemiro ble matchvinner for United i den viktige seieren på bortebane lørdag. Christian Eriksen vippet ballen inn i 16-meteren, og da var det duket for Casemiro fra hjørnet av femmeteren. Han kastet seg bakover og sideveis og fikk ballen i mål i en slags brassesparkvariant der han dro ballen inn via Krysstangen på akrobatisk vis.

Med tre nye poeng, samt at Liverpool «bare» greide 1-1 mot Aston Villa, er topp fire-plassen så godt som sikret for de røde djevlene. Det trenger bare ett poeng på sine to siste kamper mot Chelsea og Fulham for å sikre Champions League. Dermed er også Newcastle langt på vei sikret spill i mesterligaen neste sesong. De har i likhet med United skaffet seg 69 poeng hittil. Liverpool kan maksimalt få 69 med seier over Southampton i siste serierunde.

– Vi er nesten der, men vi er ikke der ennå. Jeg bryr meg ikke om hva som skjer i Liverpool. Det handler om oss. Vi må gjøre jobben, sa Manchester United-manager Erik ten Hag.

United avslutter sesongen med to hjemmekamper mot Chelsea og Fulham i tillegg til at de skal spille FA-cupfinale mot Manchester City på Wembley 3. juni. Tidligere i år vant klubben ligacupen etter finaleseieren over Newcastle.

– Vi skulle gjerne gjort det spennende en uke til, men vi skal gjøre europaligaen til vår turnering. Jeg er ikke så bortskjemt, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Det er bare Brighton som kan hindre de Europa-spill. Laget har to kamper mindre spilt og er åtte poeng bak Liverpool.

Jacob Ramsey scoret kampens første mål i 1. omgang. Ollie Watkins bommet på straffespark etter 20 minutter, men fem minutter senere scoret Ramsey.

Liverpool presset godt, og i det 90. spilleminutt utlignet innbytter Roberto Firmino. Hjemmelaget fikk fornyet håp etter utligningen, men greide ikke finne vinnermålet.

Det var Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, og flere spillere ble takket av for sin innsats.

Blant dem var Firmino og James Milner, som begge forlater klubben etter sesongen. Liverpool spiller mot nedrykksklare Southampton i siste serierunde.

Høyst trolig blir Liverpool å finne i europaligaens puljespill neste sesong om de beholder femteplassen.

De rødkledde måtte klare seg uten Klopp på sidelinjen lørdag. Tyskeren var suspendert for sin oppførsel etter kampen mot Tottenham i april.

(©NTB)

Flere nyheter: