Menu
Manchester United-trener Erik ten Hag skjønner at Harry Maguire ikke har det optimalt etter han mistet plassen sin i laget. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Ten Hag om Maguires framtid i klubben: – Han har det ikke like bra

Manchester United-trener Erik ten Hag er glad for å ha Harry Maguire i troppen, men sier at midtstopperen må bestemme seg om framtiden.

Av NTB | 30.05.2023 08:08:52

Sport: Den engelske landslagsspilleren har mistet plassen sin i laget til Lisandro Martínez, Raphaël Varane og Victor Lindelöf. Til og med venstreback Luke Shaw har spilt i midtforsvaret, mens Maguire bare har fått åtte starter i ligaen denne sesongen.

Maguire ble verdens dyreste forsvarer da United signerte ham fra Leicester City for 80 millioner pund (1,1 milliard kroner) i 2019. Kontrakten hans utløper i 2025.

På spørsmål om Maguires fremtid, var Ten Hag klar på at han var glad for å ha Maguire tilgjengelig i troppen.

– Jeg er glad han er her, og når vi trengte ham gjorde han jobben sin. Men det er også en avgjørelse han må ta, sa nederlenderen til The Times.

Ten Hag var også tydelig på at Maguire hadde lagt ned 100 % innsats på trening og hadde spilt en viktig rolle som klubbkaptein, men erkjente at spilleren ikke ville nøye seg med en plass på benken fremover.

– Ingen ville være fornøyd med denne situasjonen. Han har det ikke like bra, sa 53-åringen.

Ten Hag la til at keeper David de Gea vil forbli i klubben neste sesong, men sa at spanjolen vil få konkurranse om å få starte kamper neste sesong.

(©NTB)