Menu
Elon Musk, eier av X, tidligere Twitter, er blant dem som er innkalt til høring i Senatet i desember om overgrep mot barn i sosiale medier. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Tekgiganter må forklare seg om overgrep mot barn i sosiale medier

Amerikanske senatorer krever at X-eier Elon Musk og sjefene i Discord og Snapchat forklarer seg i en høring om seksuelle overgrep mot barn i sosiale medier.

Av NTB | 20.11.2023 18:49:52

Kultur og underholdning: Høringen i Senatets justiskomité finner sted 6. desember.

Komitéleder Dick Durbin sier høringen vil gi komitémedlemmene mulighet til å presse topplederne for noen av de største sosiale medieselskapene om deres manglende beskyttelse av barn på internett.

– Deres manglende evne til å regulere plattformene sine og beskytte barn kan ikke gå ubesvart, sier han.

Ifølge komiteen har sjefen for Discord, Jason Citron, og Musk nektet å møte opp til høringen, noe de er pålagt ettersom de er stevnet.

– Derfor har komiteen tatt et uvanlig grep, nemlig å be om hjelp fra U.S. Marshals Service for å få dem til å møte opp, sier Durbin.

I tillegg ventes det ifølge komiteen at Meta-sjef Mark Zuckerberg og Tiktok-sjef Shou Zi Chew frivillig vil vitne i en senere høring.

Wifredo Fernandez, som sitter i ledelsen i X, kjenner seg ikke igjen i Durbins kritikk og sier selskapet samarbeider med komiteen og tar sikkerheten til barn på alvor.

De resterende selskapene har ikke ønsket å kommentere saken overfor nyhetsbyrået Reuters.

(©NTB)

Flere nyheter: