Menu
Andrew Tate og broren Tristan fotografert i en ankedomstol i Bucuresti 1. februar. Fredag vant de fram i anken om forlenget varetektsfengsling, og de plasseres i husarrest. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB

Tate-brødrene løslatt fra fengsel i Romania

Den overgrepsanklagede influenseren Andrew Tate og broren hans settes i husarrest etter tre måneder i varetektsfengsel i Romania.

Av NTB | 31.03.2023 21:44:07

Kultur og underholdning: De britisk-amerikanske Tate-brødrene er anklaget for menneskehandel, voldtekt og etablering av en organisert kriminell gruppe som utnyttet kvinner seksuelt. De har avvist alle anklager.

Andrew Tate (36) og broren Tristan (34) har vært i varetekt siden 29. desember i fjor. Siden har en rumensk domstol fire ganger forlenget fengslingen med 30 dager.

Brødrene anket avgjørelsen, og fredag vant de fram, bekrefter talsperson Ramona Bolla for DIICOT, Romanias etterforskningsorgan for organisert kriminalitet.

De plasseres dermed i husarrest i den gjenværende tiden av fengslingsperioden, som utløper 29. april.

Etterforskningen i Romania har pågått siden april i fjor. Også to rumenske kvinner som ble pågrepet i saken i desember, blir løslatt. Ingen av de fire er formelt tiltalt.

Andrew Tate, som er en selverklært kvinnehater, har 5,4 millioner følger på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren.

Tate mener påtalemyndigheten ikke har noen beviser og hevder saken er en politisk konspirasjon med mål om å kneble ham. Han har bodd i Romania siden 2017.

DIICOT sa etter pågripelsene i desember at de har identifisert seks ofre i menneskehandelssaken. De er utsatt for «fysiske voldshandlinger og psykisk tvang», samt utnyttet seksuelt av medlemmer av den påståtte kriminelle gruppen, ifølge etterforskerne.

Flere nyheter: