Menu

Tate-brødrene flyttes fra fengsel til husarrest i Romania

Den overgrepsanklagede influenseren Andrew Tate og broren hans løslates fra varetektsfengsel og plasseres i husarrest i Romania, melder britiske medier.

Av NTB | 31.03.2023 21:04:05

Kultur og underholdning: De britisk-amerikanske Tate-brødrene er anklaget for menneskehandel, voldtekt og etablering av en organisert kriminell gruppe som utnyttet kvinner seksuelt. De har avvist alle anklager.

Andrew Tate (36) og broren Tristan (34) har vært i varetekt siden 29. desember i fjor. Siden har en rumensk domstol fire ganger forlenget fengslingen med 30 dager. Brødrene anket avgjørelsen.

Fredag bestemte en dommer at begge skal plasseres i husarrest med umiddelbar virkning, ifølge BBC. Husarresten skal i første omgang vare til 29. april.

Etterforskningen i Romania har pågått siden april i fjor. Også to rumenske kvinner som ble pågrepet i saken i desember, og blir løslatt ifølge BBC. Ingen av de fire er formelt tiltalt.

Andrew Tate, som er en selverklært kvinnehater, har 5,4 millioner følger på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren.

Tate mener påtalemyndigheten ikke har noen beviser og hevder saken er en politisk konspirasjon med mål om å kneble ham. Han har bodd i Romania siden 2017.

Flere nyheter: