Menu

Tass: Amerikansk borger siktet og fengslet for spionasje i Russland

En domstol i Moskva har varetektsfengslet en amerikansk statsborger, som er siktet for spionasje, melder det statlige nyhetsbyrået Tass.

Av NTB | 17.08.2023 21:05:04

Kriminalitet og rettsvesen: Den fengslede mannen er tidligere dømt i en bestikkelsessak mot rådgiveren til tidligere visestatsminister Arkadij Dvorkovitsj, ifølge Tass.

Nyhetsbyrået sier de foreløpig ikke har informasjon om innholdet i siktelsen, men sier mannen er fengslet i henhold til landets spionasjelov. Fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører.

Talsperson for Det hvite hus, John Kirby, sier til CNN at USA fremdeles jobber med å innhente informasjon om saken og ikke hadde noen kommentar ennå. USAs utenriksdepartement har ikke svart på Reuters’ forespørsel om kommentar.

Den siktede amerikaneren er født og oppvokst i Leningrad – dagens St. Petersburg – i Russland, men flyttet senere til USA og fikk statsborgerskap der.

Han er tidligere dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha formidlet penger som ble gitt i bestikkelse til Dvorkovitsjs assistent i 2015 og 2016.

Flere nyheter: