Menu
Vinicius Junior ble tårevåt under mandagens pressekonferanse. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB.

Tårevåt Vinicius på pressekonferanse: – Kampen mot rasisme er det viktigste

Real Madrid-stjernen Vinicius Junior klarte ikke å holde tårene tilbake da han fikk spørsmål om alle de rasistiske kommentarene han har fått slengt mot seg.

Av NTB | 25.03.2024 16:43:43

Sosiale forhold: – Hvorfor kommer jeg med så mange klager og så skjer det ingenting? spurte Vinicius på mandagens pressekonferanse før treningskampen mellom Brasil og Spania.

Vinicius har vært mål for rasistiske episoder gjentatte ganger. Så sent som i forrige uke klaget Real Madrid inn dommer Martínez Munuera for disiplinærkomiteen i spansk fotball.

Bakgrunnen for klagesaken er at dommeren ikke tok med i dommerrapporten de rasistiske ytringene som ble rettet mot Vinicius underveis i oppgjøret mot Osasuna helgen før.

– Vi må jobbe for å redusere rasismen … Det er en hel prosess … I Barcelona ble det reist sak, og det ville være viktig at personene ble straffet, slik at folk slutter å være rasistiske og dermed oppdrar de nye generasjonene på en bedre måte, sa Vinicius før han brøt sammen i tårer.

Ifølge spanske AS reagerte salen med full applaus til støtte for brasilianeren som åpnet seg opp.

– Å spille fotball er veldig viktig, men kampen mot rasisme er det viktigste. Det er veldig vanskelig å holde fokuset på selve kampen når man opplever rasisme, sa superstjernen.

(©NTB)