Menu
Karoline Knotten VM-stafetten i Oberhof i februar. Foto: Javad Parsa / NTB

Tandrevold skjøt bort pallmuligheten i Östersund: – Er litt irritert på meg selv

Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske på 7.-plass i normaldistanserennet i skiskytterverdenscupen i Östersund torsdag. To bom ødela.

Av NTB | 09.03.2023 14:55:59

Sport: Det ble dobbelt italiensk på topp. Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi var begge feilfrie på standplass og ble de klart beste. Wierer var 25,5 sekunder foran Vittozzi i mål.

Denise Herrmann-Wick fra Tyskland ble nummer tre. Hun skjøt en bom og var 1.38,8 minutter bak seieren. Verdenscupleder Julia Simon fra Frankrike ble nummer fire.

Ingrid Landmark Tandrevold hang lenge med i kampen om en plass på pallen etter at hun traff med sine 15 første skudd, men med to tilleggsminutter på siste stående falt hun bakover på listene med 2.23,0 minutter opp til vinneren Wierer.

Hun kunne tatt 2.-plassen om de siste blinkene også hadde falt ned.

– Det var gøy å være med helt der oppe. Jeg er litt irritert på meg selv på siste stående. Der var jeg ikke helt på. Men det er mye jeg er fornøyd med i dag. Jeg gikk bra på ski, sa Tandrevold til NRK.

– Det var digg å skyte bra når man ellers ikke henger helt med. Jeg var helt ferdig på de tre siste rundene, sa Knotten til NRK.

Juni Arnekleiv skjøt 19 av 20 mulige treff og gikk inn til en god 14.-plass etter en tung avslutning. Hun skal ha gode sjanser til å gå seg inn på neste sesongs elitelag til Norges Skiforbund.

Marte Olsbu Røiseland tok to seirer i Nove Mesto sist helg på sprinten og jaktstarten. Begge gangene ble Ingrid Landmark Tandrevold nummer to. Røiseland seiret også i parstafett sammen med Vetle Sjåstad Christiansen.

– To bom på første skyting ødela løpet fra start, sa Røiseland til NRK.

Røiseland endte til slutt med 55.-plass. Det var tre plasseringer bak Ida Lien. Ragnhild Femsteinevik ble nummer 65.

Lisa Vittozzis 2.-plass sikret henne sammenlagtseieren i normaldistansecupen. Den ledet hun foran det siste rennet i Östersund.

Karoline Knotten skjøt i likhet med italienerne øverst på pallen fire fulle hus, men farten i sporet var ikke god nok. Hun endte opp 13,5 sekunder bak Tandrevold på 9.-plass.

I torsdagens renn i Östersund gikk det ikke veien. Røiseland skjøt på seg fem tilleggsminutter og havnet 6.01,6 minutter bak vinneren Wierer.

Flere nyheter: