Cathinka Tandberg avbildet fra tiden som Lyn-spiller. Søndag scoret hun to ganger for Linköping i svensk fotball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tandberg scoret to i svensk gulljakt – vant etter fæl start

Cathinka Tandberg (19) hjalp Linköping med to mål hjemme mot Växjö i Allsvenskan. Tittelkandidaten snudde 0-2 til 6-2.

Av NTB | 15.10.2023 17:52:42

Sport: Opphentingen og det som senere ble en overkjørsel, holder Linköping i gullkampen. Laget er to poeng bak Häcken på tabelltopp når tre runder gjenstår. Mellom dem ligger Hammarby.

Linköping havnet brått under 0-2 i løpet av kampens tolv første minutter. Larkin Russell gjorde begge Växjös scoringer.

Stillingen sto seg fram til slutten av første omgang. To kjappe mål fra Emma Östlund og Tandberg fikset 2-2.

Etter hvilen lyktes Linköping fullt ut med offensiven. Tandberg la på til 5-2 i det 87. minutt.

– Det var viktig med tre poeng, og så var det unødvendig å gi dem to mål i starten. Men det var nok ganske kult å se på en kamp som denne. Og det er bra for oss å få kjenne på behovet for å komme tilbake i en kamp, sa Tandberg til Viaplay etter seieren.

Hun spilte i likhet med Malin Brenn hele oppgjøret for vertene, mens Heidi Ellingsen fikk 85 minutter for Växjö.

Linköpings neste kamp er borte mot serietoer Hammarby førstkommende lørdag. Den kan bli helt avgjørende i tittelracet.