Menu
Et bilde av Aleksej Navalnyj hentet fra en videooverføring under et rettsmøte i oktober i fjor. Foto: Det russiske fengselsvesenet / AP / NTB

Talsperson: Navalnyj er alvorlig syk

En talsperson for Aleksej Navalnyj sier den fengslede russiske opposisjonspolitikeren er alvorlig syk.

Av NTB | 11.04.2023 21:44:15

Politikk: På Twitter skriver Kira Jarmysj at Navalnyj før helgen fikk akutte magesmerter. En ambulanse ble tilkalt til fengselet der han sitter innesperret.

I løpet av to uker skal Navalnyj ha gått ned 8 kilo i vekt. Jarmysj hevder at han kan ha fått i seg et giftstoff som langsomt fører til en forverring av helsetilstanden.

Navalnyjs advokat, Vadim Kobzev, skriver på Twitter at 46-åringen lider av en ukjent sykdom som ikke behandles. Kobzev vil kreve at det gjøres tester som kan påvise giftige og radioaktive stoffer.

I 2020 ble Navalnyj forgiftet i Russland og deretter behandlet på sykehus i Tyskland. Han mente selv at russiske myndigheter sto bak forgiftningen, noe Russlands regjering benektet.

Da han kom tilbake til hjemlandet, ble Navalnyj fengslet. I dag soner han en dom på ni års fengsel, blant annet for økonomiske forbrytelser. Tilhengerne hans mener anklagene mot ham er politisk motivert.

(©NTB)

Flere nyheter: