Menu
Nielsens Gracenote har ikke noe tro på Hege Riises lag under fotball-VM. Foto: Geir Olsen / NTB

Tallknusere levner Norge ingen sjanser i fotball-VM

Statistikkselskapet Nielsens Gracenote mener at USA er favoritten til å sikre seg sin tredje strake VM-tittel under mesterskapet i Australia og New Zealand.

Av NTB | 17.07.2023 09:23:05

Sport: Amerikanernes sjanser til å ta sin femte seier sammenlagt er riktignok bare på 18 prosent. Sverige, Tyskland, Frankrike og England er hovedkonkurrentene, med en samlet sjanse på 58 prosent.

Gracenotes prognose, basert på omtrent en million simuleringer av turneringen, gir Sverige den nest beste vinnersjansen (11 prosent).

– Simuleringene våre tyder på at fotball-VM i 2023 sannsynligvis vil bli en veldig åpen og kompetitiv turnering, sa Gracenotes analysesjef Simon Gleave.

– De regjerende mesterne og favorittene USA får veldig sterk konkurranse fra Europa, og Australias hjemmefordel har løftet dem til det sjuende mest sannsynlige laget til å vinne mesterskapet, fortsatte han.

Tyskland (11 prosent), Frankrike (9), europamestrene England (8), Spania (8), Australia (8), Brasil (7) og de regjerende olympiske mesterne Canada (6) er de andre lagene Gracenote anser som mulige vinnere av mesterskapet.

Tallknuserne levner dermed Norge ingen sjanser under sommerens mesterskap. Norge spiller i gruppe A sammen med New Zealand, Filippinene og Sveits. Under VM i 2019 røk Norge ut for England i kvartfinalen.

Gracenote har også simulert seg fram til at de åtte mest sannsynlige kvartfinalistene er Spania, USA, Frankrike, Tyskland, Sverige, England, Japan og Australia i den rekkefølgen, mens de mest sannsynlige semifinalistene er USA, Sverige, Tyskland og Frankrike.

Den mest sannsynlige VM-finalen er USA mot Tyskland på i underkant av 6 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: