Menu
Richard Carapaz under temporittet i de panamerikanske lekene i Chile i fjor. Den regjerende OL-mesteren blir ikke å se i Paris til sommeren. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

Sykling: Den regjerende OL-mesteren Carapaz ikke med til Paris

For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris.

Av NTB | 28.05.2024 04:03:03

Sport: Ifølge en melding fra Ecuadors sykkelforbund mandag er Jhonatan Narváez landets deltaker i landeveisrittet og temporittet.

Carapaz skriver i sosiale medier at han ønsker Narváez lykke til. De to har kjempet en hard kamp om Ecuadors ene plass i Paris-lekene.

I flere intervjuer har den regjerende olympiske mesteren hevdet at utvelgelsesprosessen til landets eneste OL-plass i sykling har favorisert Narváez, noe sykkelforbundet har avvist.

Carapaz har til og med oppfordret idrettsdepartementet i landet til å gripe inn, men så langt har ikke det skjedd.

Carapaz ble med seier i Giro d’Italia i 2019 den første fra Ecuador til å vinne ett av de tre store, europeiske etapperittene – kjent som grand tour. Han har også pallplasser fra Tour de France og Vuelta a España. I år kan han vise til en etappeseier og en sjuendeplass sammenlagt i Tour de Romandie i Sveits.

Narváez har på sin side seier i landeveisrittet i de panamerikanske lekene i fjor. Han har så langt ikke kommentert avgjørelsen.

(©NTB)