Menu
Kasper Asgreen (foran til høyre) ønsker flere etapper skreddersydd for tempospesialistene. Foto: Thibault Camus/ AP/ NTB.

Sykling: Dansk tempokanon ønsker flere etapper for spesialister

Den danske Soudal-Quick-Step-rytteren Kasper Asgreen (28) ønsker seg flere enkeltetapper som er skreddersydd for Tour de France-feltets tempospesialister.

Av NTB | 17.07.2023 13:33:37

Sport: I årets utgave av rittet skal rytterne kun gjennom én individuell tempoetappe. Den har imidlertid en tøff avslutning som gjør at tempospesialistene ikke vil kunne hevde seg blant de beste.

På vei mot mål på tirsdagens etappe venter nemlig en 2.-kategoristigning med et gjennomsnitt på 9,4 prosent.

– Avslutningen er for hard til at jeg kan være med helt i toppen, noe som er ergerlig. Det er sammenlagtrytterne som kommer til kjempe om seieren, forteller Asgreen til nyhetsbyrået Ritzau.

I fjorårets utgave av rittet var rytterne gjennom to individuelle tempoetapper. Den første ble vunnet av Yves Lampaert i København, mens belgiske Wout van Aert vant den andre.

Tross ønsket om flere klassiske tempoetapper, er Asgreen positiv til at antallet tøffe enkeltstarter i touren har økt.

– Det har virkelig skapt noen spennende sykkelløp. Noen kan mene at enkeltstarter er kjedelige å se på, men en flat etappe som ender i massespurt er heller ikke superspennende før de siste kilometerne, understreker Asgreen.

I 2020-utgaven av touren ble sammenlagtkampen mellom Primoz Roglic og Tadej Pogacar avgjort på en knalltøff tempoetappe.

(©NTB)

Flere nyheter: