Menu
Katrine Aalerud syklet NM-tempoen torsdag. Her fra Tour of Scandinavia i 2022. Foto: Heiko Junge / NTB

Sykling: Aalerud ble norgesmester i temporitt for tredje gang

Vestby-rytter Katrine Aalerud (29) satte tidlig opp farten og la alle konkurrenter bak seg med god margin i kampen om NM-gullet i temporitt torsdag.

Av NTB | 20.06.2024 14:13:14

Sport: Aalerud vant med ett minutt og fem sekunder ned til sølvvinner Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål), mens Rennebu-rytter Sigrid Ytterhus Haugset tok bronsen, 1.35 minutter bak vinneren.

Torsdagens ritt ved Saltstraumen gikk over 27 kilometer, og Aaleruds vinnertid ble 39.30.

Uno-X-rytter Aalerud ledet hele veien og kunne til slutt juble for sitt tredje NM-gull. Hun ble også tempomester i 2020 og 2021.

Aalerud ble nummer tre i Vuelta a Catalonia i Spania tidligere i juni. Hun ble også nummer tre på den andre etappen av rittet.

Regjerende mester Ottestad hadde ikke mulighet til å matche Aaleruds tempo, og halvveis var hun 30 sekunder bak. Det greide hun ikke å hente inn. I stedet økte avstanden ytterligere.

Uno-X-syklisten vant sammenlagt i Tour de Normandie i midten av mars. Hun kan vise til to pallplasser på enkeltetapper.

Susanne Andersen ble norgesmester på fellesstart og gateritt i fjor. Fellesstarten i Bodø avvikles søndag. Der skal det sykles 116 km i en rundløype.

Mandalitten fikk opp tiden 34,14 på tempoen over 27 kilometer.

24-åringen var sist startende og hadde dermed alle tidene å kjøre etter. Lillehammer- og Ineos-rytter Tobias Foss ble nummer to, ett fattig sekund bak.

Ringerikes Andreas Leknessund, som vant tempogull i 2019 og 2020, endte på 3.-plass. Han er ikke en del av Uno-X sin Tour de France-tropp.

Aalerud meldte foran sesongen overgang fra spanske Movistar til Uno-X.

På herresiden forsvarte Søren Wærenskjold sin NM-tittel i Bodø torsdag. Ringerike- og Uno-X-syklisten skal senere i sommer sykle Tour de France.

(©NTB)

Flere nyheter: