Menu
Remco Evenepoel veltet to ganger onsdag. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB

Sykkeltopp etter hundedrama i Giroen: – Jeg trodde jeg var i Colombia

Giro d'Italia-favoritt Remco Evenepoel gikk i asfalten to ganger onsdag, den ene gangen forårsaket av en hund. Etterpå var sjefen hans mektig forbannet.

Av NTB | 11.05.2023 13:04:29

Kuriosa og kjendiser: Belgiske Evenepoel, som følger nærmest ledende Andreas Leknessund i sammendraget etter fem etapper, sykler for storlaget Soudal quickstep. Der er Patrick Lefevre teamsjef.

Han likte dårlig at eleven smalt i asfalten tidlig på onsdagens etappe da en løshund skar inn i feltet og skapte kaos.

– Jeg vil ikke overdrive nå, men jeg var i løypa før feltet og trodde jeg var i Colombia. Jeg så minst 15 løse hunder i gatene. Du kan oppleve slike situasjoner i Sør-Italia. Det kan ikke løses, sier Lefevre.

Uttalelsene som er gitt til radioprogrammet De Ochtend er gjengitt av blant andre nettstedet feltet.dk.

– Som rytter kan man ikke ta høyde for slike ting, men man må kunne stole på folks velvilje – spesielt fra politiet og publikum. De må forstå faren en hund kan utgjøre og jage den vekk, sier han.

Etter de to krasjene onsdag er Lefevere nervøs foran de kommende etappene med tanke på Evenepoel.

– Fredag ​​er det en fjelletappe. Vi får se hvordan han gjør det dag for dag. Foran første hviledag får vi bare håpe at skadene ikke har blitt verre, sier Lefevere.

Torsdagens etappe er relativt flat og forventes å ende i en massespurt. Dersom det scenarioet slår til, har Andreas Leknessund store muligheter for å forsvare den rosa ledertrøya på ny.

(©NTB)

Flere nyheter: