Menu
Remco Evenepoel (ytterst til høyre) og Sepp Kuss (nr. to fra høyre) kan bli lagkamerater i et nytt superlag i sykling. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Sykkelsjef åpner opp om fusjonsrykter – varsler svar mandag

Soudal Quick-Step-sjef Patrick Lefevere bekrefter i en avisspalte at det har vært konkrete samtaler med Jumbo-Visma om en sammenslåing av de to storlagene.

Av NTB | 30.09.2023 12:32:46

Sport: Lefevere skriver om samtalene i sin ukentlige spalte i den belgiske avisen Het Nieuwsblad, ifølge sykkelmediet Wielerflits.

Der forteller den frittalende sykkelsjefen at lagene hadde møter både før og under årets Tour de France, og at det er undertegnet en intensjonserklæring mellom lagene om å fusjonere.

– Vi kom tydeligvis godt ut av det (samtalene), men i mellomtiden var det også utilfredshet med laget vårt, som angivelig ikke fungerte godt nok, skriver Lefevere.

Soudal Quick-Steps hovedaksjonær Zdenek Bakala samt styreleder Robert van der Wallen og lagsjef Richard Plugge i Jumbo-Visma skal ha deltatt i møtene. Lefevere varsler en avklaring førstkommende mandag på om fusjonen blir en realitet.

Ved en eventuell fusjon vil mange gode ryttere bli overflødige. Tidligere lørdag ble det klart at Jumbo-Visma-stjernen Primoz Roglic skal bort fra laget, mens Lefevere gjør det klart at han vil jobbe for å beskytte sin store profil, Remco Evenepoel.

– Jeg kan garantere at jeg ikke tar lett på mine ansatte. Det er naturligvis meningen at Remco Evenepoel skal forbli i laget. Jeg har bedt folkene hos Jumbo-Visma om å snakke med ham, og det har nå skjedd, skriver Lefevere.

(©NTB)

Flere nyheter: