Menu
Starten på den 10. Tour de France-etappen har gått svært rolig for seg. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Sykkelekspert kritisk til saktegående Tour de France-felt – TV-produsenten med svanespøk

Ingen ryttere har vist tegn til å gå i brudd på starten av den 10. Tour de France-etappen. Eurosports kommentatorer antyder at rittledelsen bør tenke nytt.

Av NTB | 09.07.2024 14:33:39

Sport: Da rittleder Christian Prudhomme offisielt markerte starten på etappen fra Orléans til Saint-Amand-Montrond, var det ingen ryttere som ønsket å gå i brudd. Etter 40 kilometer var det fortsatt ingen tegn til bruddkamp.

– Denne etappen havner foreløpig i kategorien «sykkeltur». Det går veldig rolig på landeveiene, sa TV 2s programleder Marius Skjelbæk.

Med et saktegående felt på de franske veiene tok TV-produsenten seg frihet til å plassere grafikk av Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar på to svaner som svømte i et vann.

– Dette ble altså sendt ut til alle verdens land, sa Skjelbæk.

– Rittarrangørene prøver å lage et dynamisk ritt, men dette er antakeligvis saktere enn de sykler på trening. Jeg lurer på hva arrangøren tenker. I gamle dager ville det vært helt naturlig at lag som Uno-X og TotalEnergies ville gått i brudd for å vise seg plassen verdig. Sånn er det ikke lenger, sa Eurosports sykkelekspert Henrik Evensen.

Theis Magelssen stemte i.

– Vi ser i andre Grand Tour-ritt at på etapper som dette, så er nivået på de svakeste lagene så høyt at ingen av dem føler at de må gå i brudd. TotalEnergies vant på søndag. Hvorfor skal de rote bort krefter i bruddet? undret Theis Magelssen.

– Det er en ganske teknisk finale. Inngangen til svingene er på ganske dårlige veier med mange kumlokk og mye asfalt. Det rolige tempoet betyr at det kan bli mange med gode bein inn i en kaotisk finale, sa TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Tross en flat etappeprofil kan sidevind potensielt skape trøbbel for sammenlagtkanonene på de siste seks milene.

– Sidevinden kan virkelig gjøre mye ugagn. Det var et voldsomt sidevindskjør her i 2013. Det kan det også bli i dag, sa Drivenes før etappestart.

Det rolige tempoet i feltet fikk Eurosports kommentatorer til å reagere.

Målgang på tirsdagens etappe er i Saint-Amand-Montrond. Forrige gang Tour de France-sirkuset hadde målgang i byen, tok Cavendish sin 25. etappeseier i rittet. Det er knyttet spenning til den krevende avslutningen.

(©NTB)

Flere nyheter: