Menu
Jakob Romsaas sikret 1-0-seier. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Syk Romsaas reddet Tromsø igjen: – Hadde ikke trodd at han skulle spille eliteseriefotball i dag

Jakob Napoleon Romsaas ble igjen avgjørende da han sikret 1-0-seier til Tromsø over Sandefjord i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 20.08.2023 19:14:53

Sport: Dermed henger Tromsø fortsatt godt med i gullkampen. Det skiller bare fem poeng opp til serieleder Bodø/Glimt, som riktignok har én kamp mer spilt.

– Jeg er veldig fornøyd, det var gøy å komme inn og score. Jeg fikk beskjed om å score, og så var det fokuset, sa Romsaas til TV 2.

TIL-trener Gaute Helstrup kunne røpe at Romsaas hadde slitt med sykdom de siste dagene og at han egentlig ikke var tiltenkt å være en del av søndagens kamptropp.

– Hadde du spurt meg i går hadde jeg ikke trodd at han skulle spille eliteseriefotball i dag, men han fikk hvilt godt og meldte seg klar i dag. En artig spiller og type, sa Helstrup til TV 2.

Romsaas utdypet selv hvordan sykdomsforløpet hadde utspilt seg:

– Jeg har hatt skikkelig hodepine. Jeg vet ikke hvordan det kom, men jeg måtte hjem fra trening i går og sove. Men jeg ble frisk til i dag, det var veldig deilig, sa unggutten.

– Jeg sa ifra under lunsjen i dag. Jeg våknet tre ganger i natt. Jeg har fått meg ganske god søvn, det er ganske undervurdert, fortsatte han.

Dessverre for den tilreisende supporterne klarte ikke midtbanespilleren å sette ballen innenfor stengene fra om lag 30 meter.

– Den havnet i beina mine, og jeg så at han sto langt ute. Jeg vet ikke om han hadde tatt den om den hadde gått innafor, men det var vel en grei sjanse, sa Risan Mørk til TV 2 i pausen.

Etter en drøy times spill satte Franklin Nyenetue ballen i nettmaskene bak Haugaard, men denne gangen var det et offsideflagg som satte en stopper for Sandefjord-feiringen.

I sluttminuttene kom Yaw Paintsil og Jakob Napoleon Romsaas seg til en gigantisk dobbeltsjanse, men strålende keeperspill av Hugo Keto holdt vertene unna, enn så lenge.

For bare ett minutt senere fikk Romsaas muligheten igjen og sikret seieren for Tromsø.

– Det var tett og jevnt. Det er veldig bittert når vi slipper inn på slutten der, så det skulle jeg gjerne ha unngått, sa Sandefjord-trener Hans-Erik Ødegaard til rettighetshaveren.

– Jeg synes vi viser i dag at vi er i fremgang og at vi kan bite fra oss, og det kommer vi til å gjøre fremover også, fortsatte han.

Det kunne imidlertid sett helt annerledes ut for Tromsø. Keeper Jakob Haugaard ga Sandefjord en drømmesjanse til å ta ledelsen etter 37 minutter da han sendte ballen rett i beina på Sander Risan Mørk.

Sandefjord står dermed med 17 poeng etter 18 serierunder, og de må dermed finne seg i å fortsatt kjempe om fornyet eliteseriekontrakt.

(©NTB)