Menu
Emil Iversen er syk og mister alle individuelle konkurranser i NM på Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB

Syk Iversen står over individuelle konkurranser i NM

Emil Iversen går glipp av alle individuelle konkurranser NM i langrenn på Gjøvik til helgen som følge av sykdom. Han håper å gå stafetten søndag.

Av NTB | 18.01.2023 15:55:56

Sport: Tidligere onsdag opplyste distansetrener Eirik Myhr Nossum overfor VG at Iversen mistet alle renn, men i en pressemelding opplyser Norges Skiforbund at Iversen håper å kunne delta på søndagens stafett.

– Han er forkjølet og det har han vært siden Tour de Ski. Det er ingen stor dramatikk i det, men han er fortsatt ikke helt frisk. Da er det ikke produktivt å gå skirenn, sa Nossum til VG.

Iversen kan derimot ende opp med å gå stafetten søndag. Han representerer Varden Meråker.

Iversen har hatt en trøblete sesong. I slutten av februar starter VM i slovenske Planica. Iversen har en friplass til femmila i mesterskapet etter seieren i 2021.

– Jeg har veldig lyst til å kjenne på de gode dagene jeg har hatt tidligere i skikarrieren. Jeg er veldig motivert for å få det til, sa Iversen tidligere i januar.

Iversen er en av flere eliteløpere som går glipp av NM. Både Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng mister mesterskapet av ulike årsaker.

Det er fire konkurranser på Gjøvik: sprint, 10/15-kilometer, 15/30-kilometer med skibytte og stafett. Det starter med sprint torsdag.

(©NTB)