Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Svindlet kameraten for 5,1 millioner kroner

Han hadde arvet flere millioner kroner og ble lurt av en mann han traff på bar i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 03.06.2023 21:15:24

Svindel: En haugesunder i 20-årene må i fengsel og betale tilbake millioner av kroner. Pengene ble tatt fra en kamerat som hadde arvet store verdier fra egen familie, melder Haugesunds avis.

En sommerkveld kom han i kontakt med en annen ung mann på et utested i Haugesund. Han overbeviste sitt nye bekjentskap om at det var skatt å spare ved å overføre noen av tomtene til han.

Dette ble senere organisert gjennom en advokat, men mannen som nå satt på tomtene solgte disse raskt videre for å ta ut gevinsten på 5.150.000 kroner. Av dette fikk en mellommann 550.000 kroner.

De neste par årene brukte svindleren rundt 300.000 kroner i måneden på fest og annet forbruk.

Arvingen trodde ifølge avisa at tomtene fortsatt tilhørte ham selv, noe de to hadde muntlig avtale om. Da han noen år senere fikk vite om dette, politianmeldte han saken.

Den tiltalte haugesunderen i 20-årene er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder. I tillegg til soning i fengsel, skal han betale den rettmessige arvingen over 5,8 millioner kroner i skadeerstatning, skriver avisa.

I tillegg til eiendomssvindelen, har han erkjent underslag av penger i forbindelse med salg av løsøre for et firma. I tillegg har han erkjent straffskyld for fartsoverskridelse og bruk av narkotika, skriver avisa.

Flere nyheter: