Menu

Svindlet for 3.000 kroner

En arbeidskollega ber deg om en tjeneste på mail? Så viser det seg senere at kollegaens mailkonto er hacket og du blir lurt for tusenvis av kroner. Det skjedde i Haugesund lørdag.

Av Egil M Solberg | 01.04.2023 18:05:46

Svindel: Bakmennene for svindel blir stadig mer kreative. Svindel på digitale plattformer er svært utbredt og politiet bruker lite resurser på å bekjempe denne typen kriminalitet. Derfor øker problemet stadig til nye nivå.

Lørdag fikk vi melding fra en fortvilet innbygger på Haugalandet som var blitt lurt for 3.000 kroner.

En person vedkommende stoler på, en kollega, sendte en melding på mail og ba om hjelp til å kjøpe seks Apple-gavekort på 500 kroner. Disse skulle vedkommende skrape frem en kode på og sende bilde av til vedkommende. Pengene skulle refunderes mandag.

Etter at dette var gjort, ble svindelen oppdaget. Og selv om saken ble anmeldt til politiet, fikk fornærmede i saken beskjed om at politiet ikke kunne gjøre noe med svindelen – pengene var tapt.

Ettersom noen hadde tatt over kontrollen på mailkontoen til denne kollegene, ble denne svindelen mulig og alle spor visket bort, ettersom gavekortene med kode ikke kan spores så lett. Da vil ikke politiet bruke resurser på saken.

Dette bør være en advarsel til alle om å bruke to trinns-autentifikasjon på alle pålogginger om mulig. Dårlig «hygiene» for pålogging setter ikke bare deg selv i fare!

Flere nyheter: