Det endte uavgjort mellom Molde og Rosenborg søndag. Her scorer Benjamin Tiedemann for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Svigersønnen «hjalp» Rekdals RBK: – Ikke så mye jeg får gjort

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal fikk hjelp fra uventet hold da trønderne spilte 1-1 mot regjerende mester Molde i Eliteserien søndag.

Av NTB | 16.04.2023 19:05:26

Sport: Benjamin Tiedemann sendte Molde i ledelsen før Molde-back Kristoffer Haugen var uheldig og scoret selvmål. Han er svigersønnen til RBK-trener Kjetil Rekdal og venter barn med Rekdals datter.

– Det er en ball som går rett over hodet på han foran, og så treffer den meg helt uforberedt. Det er ikke så mye jeg får gjort, sa Haugen til TV 2 i pausen.

Det var nær fullsatt på stadion i et solfylt Molde søndag med 10.750 tilskuere. Der var hjemmelaget hvassest til å starte med, men Rosenborg kom mer med etter hvert.

Søndagens duellanter har gjennom flere år vært bitre rivaler i norsk toppfotball, men Rosenborg kom til Molde uten seier på sine fire siste kamper mot de blåkledde. Sist de møttes vant Molde 2-1 på hjemmebane.

RBK ble nummer tre i serien i fjor, men i år har de ikke lenger danske Casper Tengstedt i rekkene. Han ble solgt til portugisiske Benfica etter storspill i Trondheim.

Molde kom på en flott overgang etter sju minutter, men Veton Berisha greide ikke å styre ballen i mål fra kloss hold. Etter snaut 20 minutters spill sendte Tiedemann vertene i ledelsen da han stanget ballen i nettet. RBK-keeper André Hansen var på ballen, men greide ikke å holde den ute.

2. omgang var jevn der begge lag skapte hver sine muligheter, men ingen fikk ballen i mål. Dermed endte det med poengdeling.

RBK er fortsatt uten målmaskinen Ole Sæter, som pådro seg en muskelskade i en treningskamp like før sesongstart. Han er ventet tilbake på banen i midten av mai.

Molde skal spille borte mot Lillestrøm i neste runde, mens Rosenborg tar imot Sandefjord.

Molde tapte overraskende sin åpningskamp mot Tromsø, mens RBK slo Viking. Dermed var det moldenserne som hadde størst press på seg foran kampen på hjemmebane. Molde vant i fjor serien med stor margin og er kandidat til å ta tittelen også i år.

Molde fortsatte å være best på hjemmebane og skapte flere muligheter i etterkant av scoringen, men det var RBK som skulle få det neste målet. Jayden Nelson slo et flott hjørnespark, og Haugen var uheldig og satte ballen i eget nett med hodet.