Menu
Statsminister Ulf Kristersson vil ha alle partilederne med på en diskusjon om hva som skal gjøres for å bekjempe gjengkriminaliteten. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB

Sveriges statsminister inviterer alle partilederne til møte om voldsbølgen

Sveriges statsminister Ulf Kristersson inviterer alle partilederne til et nasjonalt sikkerhetsmøte i neste uke for å snakke om gjengkriminaliteten.

Av NTB | 03.10.2023 10:32:42

Politikk: Møtet skal holdes torsdag 12. oktober. Der skal politiet og andre aktuelle myndigheter orientere om situasjonen når det gjelder gjengkriminaliteten i Sverige.

Partilederne skal også få informasjon om regjeringens kommende forslag og få anledning til å legge fram egne forslag, melder Sveriges Radios nyhetsprogram Ekot.

– Regjeringen kommer til å redegjøre for pågående og planlagte lovendringer. Det kommer også til å bli mulighet for diskusjon om regjeringens og andre partiers forslag, sier Kristersson i en pressemelding.

Justisminister Gunnar Strömmer i Sveriges borgerlige trepartiregjering holdt tirsdag en pressekonferanse der det ble klart at regjeringen ønsker å gi politiet større mulighet til å bruke kameraovervåking, også ved hjelp av droner. I tillegg vil de ha en rask utredning av bruk av ansiktsgjenkjenning.

Flere nyheter: