Menu
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Johan Nilsson / NTB

Sverigedemokraterna-lederen vil ikke ha flere moskeer i Sverige

Det bør ikke etableres nye moskeer i Sverige, og moskeer der det spres antisvensk propaganda, bør rives, mener leder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson.

Av NTB | 25.11.2023 14:50:26

Religion og livssyn: – Vi må begynne å konfiskere og rive moskebygninger der antidemokratisk, antisvensk, homofobisk eller antisemittisk propaganda, eller generell feilinformasjon om det svenske samfunnet, spres, sier Åkesson på en tale til partiets landsmøte lørdag.

På spørsmål om hvordan både stans i etableringen av nye moskeer og riving av de som fins i Sverige går overens med religionsfriheten, svarer Åkesson til TT at religionsfriheten er privat og ikke handler om å få reise monumenter.

Statsminister Ulf Kristersson, som har Sverigedemokraterna som støtteparti til sin regjering, sier i en kommentar til Åkessons utspill at religionsfriheten er grunnlovsbeskyttet.

– I Sverige river vi ikke gudshus. Som samfunn må vi slå tilbake mot voldelig ekstremisme uansett grunnlag, men det må skje innenfor rammen av demokratiet og rettsstaten, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: