Menu
Ludvig Åberg kan bli tatt ut til Ryder Cup mandag. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB

Svensk stjerneskudd tok sin første proffseier – Ryder Cup neste?

Ludvig Åberg har tatt golfverden med storm i sin første proffsesong. Søndag vant han en turnering på europatouren, og i dag kan han bli valgt ut til Ryder Cup.

Av NTB | 04.09.2023 07:54:34

Sport: Mandag ettermiddag kunngjør Europa-kaptein Luke Donald hvilke seks spillere som får et såkalt «wildcard» inn til årets Ryder Cup-turnering i Roma i månedsskiftet. Der kan 23 år gamle Åbergs navn dukke opp etter en svært imponerende første sesong som profesjonell.

Søndag var han tre slag bak leder Matt Fitzpatrick foran siste runde i europatourturneringen i Sveits, men på dagens slutt var han helt øverst på resultatlisten og kunne juble for sin første seier.

– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Det er en veldig surrealistisk følelse. Jeg har alltid hatt troen på at jeg kunne gjøre det, men å faktisk gjøre det er ganske kult, sa Åberg.

– Jeg tenkte at jeg trengte en seier i dag for å sette meg selv i en god posisjon. Jeg har gjort en god jobb med å prøve å ikke tenke for mye på det. Jeg har blitt minnet mye på det, sa Åberg etter søndagens seier.

– Det ville betydd alt om jeg fikk en plass. Som en ung golfer fra Sverige er det disse turneringene du ønsker å være en del av. Hvis jeg får sjansen vil jeg bli utrolig glad, fortsatte han.

Årets Ryder Cup-turnering spilles i Roma og starter 29. september. USA vant sist utgave av turneringen på hjemmebane for to år siden. Europa har vunnet fire av de seks siste Ryder Cup-duellene.

USAs lag er klart og ser slik ut: Brooks Koepka, Justin Thomas, Sam Burns, Collin Morikawa, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa og Xander Schauffele.

Fra før er nevnte Fitzpatrick, Viktor Hovland, Jon Rahm, Rory McIlroy, Tyrrell Hatton og Robert MacIntyre sikret en plass på Europas Ryder Cup-lag. De neste seks plukkes ut av kapteinen. Etter søndagens seier er sannsynligheten helt klart til stede for at Åberg kan bli valgt ut.

Det er ikke bare Åberg som er en het kandidat til å få spesialinvitasjon fra Donald. Sepp Straka, veteranen Justin Rose, Tommy Fleetwood, Shane Lowry, Adrian Meronk og Yannik Paul drømmer alle om å bli ropt opp. Seks blir valgt ut.

(©NTB)

Flere nyheter: