Menu
Sveriges statsminister Ulf Kristersson la torsdag kveld ned blomster i en fotgjengerundergang i Skärholmen utenfor Stockholm der en 39-åring ble skutt og drept foran øynene på sin tolv år gamle sønn onsdag kveld. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB

Svensk politi jakter på de skyldige etter drapet på 39-åring

Ingen er pågrepet etter at en 39 år gammel mann ble skutt og drept i Stockholm-forstaden Skärholmen, men politiet jakter på flere mistenkte.

Av NTB | 12.04.2024 18:43:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har en relativt klar oppfatning om hvem vi jakter på, sier politiets talsperson Max Åkerwall til Sveriges Radio.

39-åringen, som i svenske medier bare er omtalt som Mikhail, var på vei til en svømmehall sammen med den tolv år gamle sønnen sin da han konfronterte en ungdomsgjeng inne i en fotgjengerundergang.

Ifølge svenske medier hadde han tidlige varslet politiet om gjengen som skal ha drevet narkotikasalg i området. Frykt for at sønnen skulle vokse opp i et kriminelt belastet miljø lå bak mannens bekymring.

En av ungdommene trakk ifølge Aftonbladet pistol og siktet på 39-åringen. Da han forsøkte å ta våpenet fra gutten, ble han skutt foran øynene på sønnen.

Politiet vet at det var flere øyenvitner til drapet og ber dem om å melde seg.

– Ikke hold på opplysninger, men del dem med oss, om ikke annet så anonymt, sier Åkerwall.

(©NTB)

Flere nyheter: