Menu
Nora Mørk (t.h.) og resten av Team Esbjerg-laget får ny trener fra sommeren 2024. Foto: Geir Olsen / NTB

Svensk landslagssjef tar over «norske» Esbjerg fra 2024

Team Esbjerg har funnet sin erstatter til hovedtrener Jesper Jensen, som slutter sommeren 2024. Den svenske landslagssjefen Tomas Axnér tar over roret.

Av NTB | 17.05.2023 17:24:41

Sport: Det bekrefter klubben på sin nettside.

– Svensken har signert en treårsavtale som gjelder til 30. juni 2027, skriver klubben.

Axnér har ledet det svenske kvinnelandslaget siden 2020 og forlenget i mars kontrakten med forbundet til sommeren 2026. I den nye kontrakten fikk imidlertid svensken med at han fikk muligheten til å trene et klubblag ved siden av landslaget.

– Jeg har sett rundt 80 prosent av Team Esbjergs kamper denne sesongen. Klubben har en attraktiv måte å spille håndball på og spiller på et meget høyt nivå, noe som er med på å sette standarden for spillet og utviklingen av kvinnehåndballen i Skandinavia. Nå har jeg fått et innblikk i hvordan klubben fungerer, verdiene, familiær atmosfære og at man alltid har ambisjoner om å bli bedre. På mange måter føles det som en god match for meg, sier Axnér.

Team Esbjerg består av flere norske håndballprofiler som Nora Mørk, Marit Malm Frafjord, Marit Rosberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen, Henny Reistad, Julie Bøe Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad.

(©NTB)