Jonna Sundling avbildet under fjorårets VM i Planica. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svensk dominans i Minneapolis: Jonna Sundling tok sin første distanseseier

Jonna Sundling (29) fulgte opp sin første verdenscuptriumf på over ett år med å vinne 10-kilometeren i Minneapolis. Den svenske sprinteren leverte et praktrenn.

Av NTB | 18.02.2024 20:47:31

Sport: Seieren var hennes niende individuelle i verdenscupen, men den første på distanse. Sundling slo Frida Karlsson med 15,4 sekunder, mens forhåndsfavoritt Jessie Diggins ble nummer tre.

– Ren utklassing, sa Viaplays langrennsekspert Niklas Dyrhaug.

Anne Kjersti Kalvå ble Norges beste løper på 9.-plass. Hun var like over minuttet bak vinnertiden.

Fra start gikk Sundling ut i et kjempetempo og ga konkurrentene tidstrøbbel. Diggins stilte til start med håp om å vinne i hjemlige trakter, men amerikaneren var allerede bak med over sju sekunder ved første mellomtid på 1,9 kilometer.

Til slutt ble Diggins slått med 31,8 sekunder. Hun hadde stor oppbakking langs løypene, men gikk uten et motsvar som kunne utfordre Sundling og Karlsson.

Underveis i løpet var det knyttet spenning til om Sundling hadde satset for offensivt, men 29-åringen hadde kontroll på egen skigåing.

Lørdag vant Sundling skøytesprinten foran lagvenninnen Linn Svahn, og dagen etter kunne hun juble igjen. Også 10-kilometeren ble gått i fri teknikk.

Astrid Øyre Slind og Heidi Weng ble nummer 12 og 13 i Minneapolis, mens tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng la seg inn på henholdsvis 21.- og 23.-plass. Mathilde Myhrvold kom akkurat innenfor topp 30.