Menu
Astrid Øyre Slind kunne juble for bronse i sitt første VM-renn. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svensk dobbeltseier i skiathlon – VM-debutanten Slind (35) slo til med bronse

Astrid Øyre Slind holdt best av de norske langrennskvinnene og sikret bronsemedaljen på en spennende 15 kilometer med skibytte i Planica-VM.

Av NTB | 25.02.2023 14:55:49

Sport: Det var en særs imponerende prestasjon av langløpsspesialisten som fikk VM-debuten på lørdagens skiathlon som 35-åring.

Slind har satset på langløp i flere år, og hun hadde ikke gått et verdenscuprenn siden mars 2014 da hun gjorde comeback på Lillehammer i desember. I sitt første VM-renn på seniornivå leverte hun imidlertid varene.

– Jeg tenkte «gå for livet, gå for livet», gliste hun i intervju med Viaplay etter målgang.

Ytterligere 26 sekunder etter kom Slind over målstreken med armene i været. Katharina Hennig fra Tyskland ble nummer fire og finske Kerttu Niskanen nummer fem.

– Klassisken var egentlig ganske behagelig, og da var jeg ganske «fresh». Jeg tenkte at Ingvild (Flugstad Østberg) ville dra på litt på skøytedelen, men hun hadde ingenting å gi. Så jeg gikk for det, og jeg er jævlig fornøyd, sa Oppdal-løperen.

Anne Kjersti Kalvå mistet skien på vei ut av skibyttet, og dermed var medaljesjansen hennes ødelagt. Østberg fikk det for tøft på skøytedelen og havnet et stykke bak.

Til slutt endte Østberg på 7.-plass, mens Kalvå ble nummer åtte. Silje Theodorsen tok 12.-plassen.

Veteranen klarte å holde unna for forfølgerne og sikre medalje bak de suverene svenskene Ebba Andersson og Frida Karlsson. Andersson tok gullet 22 sekunder foran lagvenninnen.

Sju løpere kom samlet inn til skibyttet halvveis i løpet. Slind var våkent med ut på skøytedelen, men måtte som de andre se svenskene gå ifra.

(©NTB)