Sveits-spillerne jubler for Ramona Bachmanns (10) straffemål mot Filippinene. Foto: Matthew Gelhard / AP / NTB

Sveits åpnet med seier i Norges VM-gruppe

Sveits hadde full kontroll mot Filippinene og åpnet fotball-VM med 2-0-seier.

Av NTB | 21.07.2023 09:03:04

Sport: Det skjedde etter en straffescoring av Ramona Bachmann like før pause og et mål på kontring signert Seraina Piubel etter drøye timen.

Sveits hadde hatt mye ballbesittelse og misbrukt noen store sjanser før de fikk VAR-hjelp til å score det forløsende 1-0-målet. Etter å ha kikket på skjermen valgte dommer Vincentia Amedome å blåse straffe til Sveits for en duell der Jessika Cowart sparket i beinet til Coumba Sow.

Bachmann var trygg fra straffemerket og satte ballen høyt til venstre i målet.

2-0 kom på en fin kontring der sveitserne kom med flere spillere inn i Filippinenes felt. To av dem bommet alene med keeper før Piubel fikk hamret inn returen.

Filippinene fikk en vanskelig kamp. De evnet å sette inn et visst press mot slutten, men noterte ikke en eneste avslutning på mål. Sveitserne hadde mye ballbesittelse og kontrollerte oppgjøret foran 13.711 tilskuere på arenaen i Dunedin.

2-0-seier gjør at Sveits topper VM-gruppe A foran New Zealand, som slo Norge 1-0 i åpningskampen torsdag.

For Filippinene startet norskfødte Sara Bantan Eggesvik kampen på venstrekant. Hun ble erstattet av en annen norsk-filippiner, Meryll Abrahamsen Serrano, i det 70. minuttet.

Eggesvik spiller til daglig for KIL/Hemne i 1. divisjon, mens Serrano spiller for Stabæk i Toppserien.