Menu
Hydro har stengt ned deler av produksjonen ved anlegget på Karmøy, som er blant Europas største aluminiumsverk. Selskapet leverte et svakere resultat i fjerde kvartal i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Svakere resultat for Norsk Hydro

Norsk Hydro leverte et justert brutto driftsresultat på 7,184 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor, ned fra 9,011 milliarder samme kvartal i fjor.

Av NTB | 14.02.2023 07:45:45

Økonomi og næringsliv: Omsetningen gikk også noe ned og var på 44,075 milliarder kroner i fjerde kvartal, mens den var på 46,43 milliarder kroner i samme kvartal året før.

For hele 2022 var Hydros resultat rekordhøyt. Justert brutto driftsresultat ble på 39,7 milliarder kroner, 42 prosent opp fra året før.

– Etter et sterkt fjerde kvartal i 2022, er jeg svært fornøyd med at Hydro har levert et rekordår både med hensyn til økonomiske resultater og sikkerhet. Dette viser at forbedringsarbeidet og god marginstyring gjennom hele organisasjonen gir resultater, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro ifølge en melding.

Selskapet viser til økte faste kostnader og råvarekostnader som årsaker til nedgangen. På den andre siden fikk selskapet solide inntekter på salg av kraft, og sparte inn penger på redusert produksjon ved Hydro Husnes og Hydro Karmøy.

(©NTB)

Flere nyheter: