Menu
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro mener at selskapet har klart seg bra i et vanskelig marked. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Svakere resultat for Norsk Hydro

Norsk Hydro hadde et resultat før skatt på 6,9 milliarder kroner i årets andre kvartal. Det er en nedgang fra 14,1 milliarder i samme kvartal i fjor.

Av NTB | 21.07.2023 08:02:59

Politikk: Selskapets justerte brutto driftsresultat endte på 7,1 milliarder kroner, ned fra 11,6 milliarder kroner fra samme periode i 2022.

Kvartalsresultatet er likevel bedre enn det flere analytikere hadde ventet på forhånd. Ifølge E24, som viser til estimater hentet inn av Bloomberg, var det ventet et justert bruttoresultat på 6,97 milliarder kroner.

Driftsinntektene endte på 53,6 milliarder kroner, ned fra 64,8 milliarder kroner i andre kvartal i fjor.

I sin kvartalsrapport skriver selskapet at resultatnedgangen skyldes lavere salgspriser på aluminium og alumina, men at noe av dette ble utlignet av positive valutaeffekter og lavere kostnader.

De peker også på at etterspørselen etter ekstruderte produkter i Europa og Nord-Amerika har gått vesentlig ned fra samme kvartal i fjor.

I kvartalsrapporten peker Norsk Hydro også på at krigen i Ukraina skaper problemer i markedet. «På grunn av manglende sanksjoner fra EU blir russisk metall eksportert til Europa i stadig større omfang, noe som legger økt press på regionale produktpremier», heter det i rapporten.

– Resultatene reflekterer et svakere marked, men også effekten av det kontinuerlige forbedringsarbeidet i organisasjonen, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en pressemelding.

Selskapet skriver at det gjør gode fremskritt mot å oppnå samlede forbedringer og kommersielle mål på 14 milliarder kroner innen 2027.

(©NTB)

Flere nyheter: