Viktor Hovland og caddie Shay Knight. Foto: Eric Gay / AP / NTB

Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden i Texas

Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

Av NTB | 28.05.2023 23:58:48

Sport: Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par. Dermed falt han til delt 16.-plass.

Med seks hull igjen å spille var nordmannen to slag under par for dagen og sju slag under totalt. Da skilte bare tre slag opp til lederen, og Hovland var på vei mot en plassering blant de aller beste.

Så begynte problemene. På 13. hull slo han i vannet og pådro seg dagens første bogey.

På 14. hull gikk det enda verre. De to første slagene havnet begge i roughen, og så slo han forbi greenen. Det endte med dobbelbogey, og med ett var han over par for dagen.

Nye bogeyer på 16. og 17. hull sendte ham ytterligere nedover på listene. Begge ganger puttet han for dårlig.

Dermed åpnet argentineren døra for rivalene som fulgte bak, amerikanske Adam Schenk og engelske Harry Hall.

Siste halvdel av runden startet som den første med en birdie, men så ble det to par før problemene satte inn. De seks siste hullene spilte han fem slag over par.

Hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. Sist helg ble han nummer to i PGA-mesterskapet. Det er Hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger.

Han avsluttet dagen med par. Emiliano Grillo, som han gikk runden sammen med, mestret det hullet dårligere. Han hadde to slags ledelse inntil det ble dobbeltbogey på det 18. hullet.

Hovland fikk en god start på søndagens runde med birdie allerede på det første hullet. Senere hadde han flere gode muligheter, men birdieputtene ville ikke inn.