Menu
Bilder er «Anthem of the Seas». FOTO: Royal Caribbean

SV er imot satsing på cruiseturisme i Stord

Ordførerkandidaten for SV, Hilde Hildal Hauglid, hevder at Stord kommune ikke har noe å tjene på å satse på cruiseturisme, da denne formen for ferie er både forurensende og gir lite økonomisk gevinst.

Av tomas | 23.08.2023 18:47:54

Stord: Ordførerkandidaten for SV, Hilde Hildal Hauglid, hevder at Stord kommune ikke har noe å tjene på å satse på cruiseturisme, da denne formen for ferie er både forurensende og gir lite økonomisk gevinst.

Hun viser til utviklingen i Stavanger, Bergen og fjordene som eksempler på hvorfor det ikke er bærekraftig å øke antall cruiseanløp. Hauglid poengterer at det er behov for nye, grønne løsninger innen skipsfart som vil være mer miljøvennlige og som kan brukes også for cruiseturisme i fremtiden, skriver Sunnhordland.

John Tonnessen fra MDG er sterkt imot satsingen på cruiseturisme og påpeker at dette vil være i strid med kommunens mål om å bli en nullutslippskommune. Han mener også at cruiseturistene legger igjen lite penger og viser til eksempler der turister har brukt toalettet på restauranter uten å kjøpe noe.

Geir Angeltveit fra V mener derimot at planene om en ny ytre molo er spennende, men krever grundige miljøundersøkelser for å sikre god vannkvalitet.

Han mener også at det er viktig å sette strenge miljøkrav til cruiseskipene for å stimulere det lokale næringslivet til å utvikle mer miljøvennlige alternativer.

Flere nyheter: