Jude Bellingham jubler sammen med Harry Kane etter utligningsmålet på ovrtid mot Slovakia. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB

Supermål av Bellingham på overtid berget ekstraomganger for England

Gareth Southgates engelske landslag var på vei ut av EM, men i det femte av seks tillagte minutter utlignet Jude Bellingham mot Slovakia med et brassespark.

Av NTB | 30.06.2024 20:03:24

Sport: Ivan Schranz så ut til å bli matchvinner med sin tredje scoring i EM-sluttspillet, etter et fint angrep i det 25. minutt. England hadde godt over 70 prosent ballbesittelse, men Slovakia brukte ballen bedre og var på vei mot seier.

I det 95. minutt tok Kyle Walker et langt innkast. Marc Guèhi stusset ballen ved nærmeste stolpe, og inne i midten brassesparket Bellingham den på akrobatisk vis i mål til 1-1.

Før det hadde Declan Rice den største engelske sjansen da han i det 81. minutt skjøt i stolpen fra distanse. Harry Kane saksesparket returen over mål mens keeper Martin Dúbravka lå på bakken.

Tidligere ble Phil Foden for ivrig og løp i offside da Trippier ble spilt gjennom på kant, slik at scoringen i tomt mål ble annullert.

Det blir ekstraomganger i Gelsenkirchen.