Menu
Storbritannias innenriksminister Suella Braverman blir ikke gransket for håndteringen av en fartsovertredelse i fjor. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Sunak vil ikke granske innenriksministerens håndtering av råkjøring

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sier han ikke vil granske innenriksminister Suella Bravermans håndtering av en fartsovertredelse i fjor.

Av NTB | 24.05.2023 16:19:10

Kriminalitet og rettsvesen: – Min avgjørelse er at disse sakene ikke er brudd på ministerloven, står det i et brev fra Sunak til Braverman onsdag.

Sunaks avgjørelse kom etter at han brukte fire dager på å vurdere avsløringene i avisen The Sunday Times, hvor det sto at Braverman hadde bedt tjenestepersoner om å få ta et privat trafikkurs i stedet for med andre for å slippe å få fartsbot og prikker på førerkortet etter at hun ble tatt i råkjøring i fjor sommer.

Braverman ønsket med dette å holde det utenfor offentligheten at hun hadde brutt loven ved å kjøre for fort, men henvendelsen ble avvist. Hun bestemte seg til slutt for å godta tre prikker i førerkortet.

Det er opposisjonen i Storbritannia som har ønsket en granskning av hvorvidt Braverman med dette brøt ministerkoden ved å prøve å påvirke tjenestepersoner til å hjelpe henne med private anliggender.

Hun sier selv hun burde håndtert hendelsen annerledes, men nekter for at hun forsøkte å unngå konsekvenser for råkjøringen.

(©NTB)

Flere nyheter: