Menu
Det er ingen britiske planer om å sende styrker i store antall til Ukraina, sier en talsmann for statsminister Rishi Sunak. Foto: Paul Ellis / Pool via AP / NTB

Sunak: Ingen planer om stor utstasjonering av britiske styrker i Ukraina

Storbritannia har ingen planer om å sende et stort antall soldater til Ukraina, sier en talsperson for statsminister Rishi Sunak.

Av NTB | 27.02.2024 14:48:27

Politikk: Frankrikes president Emmanuel Macron sa tirsdag at det ikke er utelukket å sende styrker til Ukraina for å forhindre at Russland vant krigen. Det skjedde etter at han var vertskap for et europeisk toppmøte der støtten til Ukraina sto på agendaen.

– Storbritannia har allerede et lite antall personell i landet som støtter Ukrainas styrker, inkludert i medisinsk opplæring, sier Sunaks talsmann.

– Vi har ingen planer om å foreta en storskala utstasjonering, la han til, og påpekte videre at Storbritannia også trener ukrainske soldater på britisk jord, og at de sender støtte i form av utstyr og andre forsyninger.

Kreml svarte på Macrons utspill med å advare om at det «absolutt ikke» vil være i vestlige lands interesse å sende styrker til Ukraina. Flere andre vestlige ledere har avvist forslaget, blant dem Tysklands statsminister Olaf Scholz og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.