Menu
RSF-militsen og Sudans hær har i nesten en uke ligget i strid med hverandre. Bildet viser et ødelagt marked i den nordlige delen av hovedstaden Khartoum tirsdag denne uken. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB

Sudans paramilitære gruppe RSF kunngjør våpenhvile

Den paramilitære gruppen RSF har kunngjort en 72 timer lang våpenhvile og opprettelse av humanitære korridorer i Sudan. Hæren har så langt ikke takket ja til tilbudet.

Av NTB | 21.04.2023 05:14:05

Politikk: Våpenhvilen skulle ifølge en kunngjøring fra militsen tre i kraft klokken 6 fredag morgen.

– Våpenhvilen sammenfaller med id al-fitr for å åpne humanitære korridorer og for å evakuere sivile og gi dem mulighet til å møte sine familier, sto det i uttalelse fra RSF natt til fredag.

Tidligere på natten ble det meldt om bombing og artilleriild i Sudans hovedstad Khartoum. I morgentimene fredag hadde hæren fortsatt til gode å inngå en våpenhvile.

– Hæren er forpliktet til en overgang til sivilt styre, forsikret general Abdel Fattah Burhan i en videotale publisert fredag.

Talen ble holdt for å markere starten på id. Den markerte også første gang Burhan har blitt sett siden kampene brøt ut for vel en uke siden. Det er ikke kjent når og hvor videoen ble spilt inn.

Kampene har så langt kostet mer enn 330 mennesker livet, og minst 3.200 personer er såret, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) torsdag.

Flere nyheter: