Stuttgart-trener Bruno Labbadia så sitt lag slite lenge mot Paderborn, men to sene scoringer sendte laget videre i cupen. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Stuttgart spurtet til seier i cupkamp etter selvmål fra 48 meter

Stuttgart var på vei ut av den tyske cupen mot Paderborn fra nivå to, men utlignet i det 86. minutt og jublet for seier etter Sehrou Guirassys overtidsscoring.

Av NTB | 31.01.2023 23:37:41

Sport: Guirassy nikket inn Pascal Stenzels hjørnespark til 2-1 i femte tilleggsminutt og ødela dagen for hjemmefansen som hadde sett sitt lag lede fra et komisk Stuttgart-selvmål i kampens 4. minutt til det gjensto fire minutter av ordinær tid.

Også Union Berlin tok seg til kvartfinale ved å vende til 2-1-seier. Innbytter Bevin Behrens ble matchvinner ti minutter før full tid.

Luca Waldschmidt ga Werder Bremen en tidlig ledelse, men Robin Knoche utlignet. Rett før full tid ble Unions venstreback Niko Giesselmann utvist med to gule kort.

Union fikk dermed en opptur på tampen av en dag der forsøket på å hente tidligere Real Madrid-stjerne Isco forliste etter at han hadde bestått legesjekken.

Morten Thorsby er ennå ikke i kampform etter skade og var ikke i Union-troppen.

Tysklands fotballforbund meldte at det aldri før er gjort selvmål fra så langt hold i tysk toppfotball.

– Det var en minneverdig start. Konstantinos kommer til å fortelle barnebarna om det selvmålet, sa Stuttgarts sportsdirektør Fabian Wohlgemuth til Sky.

Mavropanos var delaktig i forspillet til utligningen, men pasningen kom fra Luca Pfeiffer, som i likhet med målscoreren var innbytter.

På Stuttgarts 17. hjørnespark i kampen kom vinnermålet.

Øvrige åttedelsfinaler spilles onsdag og neste uke.

Et selvmål av Stuttgart-stopper Konstantinos Mavropanos ga Paderborn ledelsen. Det var en virkelig gavepakke. Han mottok et innkast 48 meter fra eget mål og spilte blindt bakover til keeper Florian Müller, som imidlertid befant seg et annet sted enn Mavropanos gikk ut fra. Ballen rullet rett i mål.

Paderborn skapte nesten ingenting framover, men tettet igjen og holdt på ledelsen helt til det 86. minutt da nyinnkjøpte Gil Dias fikk drømmetreff og skjøt i krysset. Han hadde vært på banen bare fire minutter.