Eirik Ulland Andersen og Strømsgodset kunne juble for 2-1 på tampen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Strømsgodset stoppet tapsrekken – snudde til 2-1 mot Sarpsborg

Strømsgodset slo tilbake med en sårt etterlengtet seier etter fire strake tap, og sportssjef Jostein Flo lover forsterkninger inn portene på Marienlyst.

Av NTB | 12.08.2023 20:04:29

Sport: Sarpsborg ble slått 2-1 i Eliteserien lørdag.

Sarpsborg produserte mest mot Godset gjennom kampen og kunne ledet mer enn 1-0 til pause. Kristian Fardal Opseth hadde da scoret sitt sjette mål for sesongen.

I 2. omgang banket Herman Stengel inn et straffespark. Deretter sørget Eirik Ulland Andersen for full jubel seks minutter før slutt da hans avslutning gikk via Anton Skipper og i mål.

32 år gamle Ulland Andersen kom nylig tilbake til Strømsgodset etter en lang periode på sidelinjen med skade.

Godsets trepoenger var de første poengene siden 5-2-seieren over nettopp Sarpsborg for en drøy måned siden.

Sportssjef Jostein Flo bekreftet overfor TV 2 i pausen at Strømsgodset har akseptert et bud fra belgiske Leuven på spydspiss Jonatan Braut Brunes. Han var ikke med i troppen lørdag og er formaliteter unna å bli klar for klubben.

Mot Sarpsborg ble angriper Marcus Mehnert og midtstopper Ari Leifsson tatt av banen med skade. Fra før er Tobias Gulliksen solgt til Bodø/Glimt, men Flo forsikrer drammensklubbens supportere om at forsterkninger er på vei.

– Vi kommer til å se på muligheten for å ta inn en eller to til og er kommet ganske langt i den prosessen, la han til.

Sarpsborg har heller ikke hatt sin beste sommer og har kun tre poeng på sine seks siste kamper. I den perioden har sarpingene notert seg for hele 21 baklengsmål og tok kun sitt fjerde poeng på de seks kampene som er spilt siden 9. juni. I den perioden har sarpingene notert seg for 20 baklengsmål.

Det er sju poeng ned til kvalifiseringsplass for drammenserne. Alle lagene under dem har én kamp mindre spilt.

– Vi er aktive på markedet. Vi holder på med to spillere. Vi håper å få klar en spiss rett over helgen, sa Flo til TV 2.