Menu
Mellom klokka 8 og 9 i morgen er prisen på 1,77 kroner i alle de tre sørnorske prisområdene. Vi må tilbake til 27. april for å finne en time hvor prisen i hele Sør-Norge var så høy, ifølge Europower. Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Strømprisen hopper igjen – til tross for rekordhøye vannmagasiner

Timesprisene på strøm når sitt høyeste nivå på et halvår i Sør-Norge fredag. Samtidig har fyllingsgraden ikke vært høyere på 20 år på Vestlandet.

Av NTB | 26.10.2023 15:12:26

Økonomi og næringsliv: På Østlandet (NO1) og Sør- og Sørvestlandet (NO2) blir snittprisen på strøm fredag på 1,1 kroner per kilowattime (kWh), mens den blir på 1,01 krone i midtre del av Vestlandet (NO5).

Mellom klokka 8 og 9 i morgen er prisen på 1,77 kroner i alle de tre sørnorske prisområdene. Vi må tilbake til 27. april for å finne en time hvor prisen i hele Sør-Norge var så høy, ifølge Europower.

Midt-Norge og Nord-Norge får en snittpris på strøm på 55,4 øre fredag.

Den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) kom onsdag.

Den viser at den samlede fyllingsgraden i kraftmagasinene er høyere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 81,1 prosent.

Magasinene i Nord-Norge trekker noe ned, men i Vest-Norge lå nivået på 92,97 prosent i forrige uke – det høyeste på denne tiden av året de siste 20 årene.

(©NTB)

Flere nyheter: