Menu
Strømpriser med nettleie og avgifter fredag. Tall fra Nordpool medregnet typiske avgifter og nettleie. Tallene vil variere noe fra strømavtale til strømavtale.

Strømpris fra 51 øre torsdag

Strømprisen kommer torsdag ned i 51 øre per kilowattime i 05-tiden. Den når også 93,22 øre i 20-tiden, mens snittprisen vil ligge på 75,78 øre. På toppen kommer nettleie og alle avgiftene.

Av Egil M Solberg | 22.03.2023 19:50:41

Strømkrise: Det er ventet at strømprisene vil ligge på et lavere nivå fremover, nå som temperaturene stiger. Det medfører naturligvis mindre etterspørsel etter elektrisk kraft til oppvarming.

Hvor mye lavere strømprisene vil gå vil være avhengig av mange faktorer og det er vanskelig å spå nøyaktig.

Energi Norge skriver: – Vi tror snittprisen for 2023 vil ligge på rundt 1,1 kr per kWh i Sør-Norge. Men det vil fortsatt være en historisk høy pris, og vi er ikke tilbake til normalen ennå.

I denne forventinger ligger det forventinger om høyere strømpriser utover høsten og vinteren igjen.

Snittprisen på strøm så langt i år er på dette nivået, 1,1 krone per kilowattime. I tillegg kommer nettleie og avgifter.

Fastprisavtalene for næringslivet er med 7 års binding og flat profil i område NO2 (som Haugalandet og Sunnhordland tilhører), på 67 øre per kilowattime gjellende fra 1. april (tilbud fra Fortum).

Tilsvarende strømavtale i NO5 (Bergensregionen) er noe rimeligere, på 63,32 øre per kilowattime.

Flere nyheter: