Menu
Anna Odine Strøm ble nummer tre i Holmenkollen fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Strøm med godt hopp i Raw Air-åpningen

Anna Odine Strøm var best av de norske i kvalifiseringen i Raw Air i Holmenkollen fredag. Alta-hopperen ble nummer tre med et svev på 123 meter.

Av NTB | 10.03.2023 20:55:39

Sport: Strøm har levert en god sesong og er en kandidat til en topplassering også i Raw Air-turneringen på hjemmebane. Hun fikk en god start med tredjeplass. Slovenske Ema Klinec vant, 7,2 poeng foran Strøm.

– Det var ikke helt perfekt, men ganske fint. Det er fortsatt ikke helt rent, som er noe jeg kan forbedre, sa Strøm til NRK om eget hopp.

– Det er viktig å starte en slik turnering med en god erfaring, fortsatte hun.

Maren Lundby vant Raw Air-turneringen både i 2019 og 2020 og kom til årets utgave i kjempeform etter at hun tok en svært sterk VM-bronse i storbakken i Planica nylig. Hun endte som nummer ni med et hopp på 121,5 meter.

Lundby har uttalt at Raw Air er målet denne sesongen. Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-turnering og gir poeng i sammenlagtlista. Det er dermed viktig å levere også i kvalik i tillegg til konkurransene.

Lundby hoppet langt, men trøblet noe i landingen. Dermed ble hun trukket en del stilpoeng.

Alle de norske jentene tok seg videre til lørdagens renn. Thea Minyan Bjørseth svevde 118 meter, mens Silje Opseth tok seg 113,5 meter ned i bakken. Nora Midtsundstad landet på 111,5 meter, mens Ingvild Synnøve Midtskogen hoppet 101 meter.

Slovenske Nika Kriznar er regjerende mester i Raw Air. Kvinnenes renn i Holmenkollen går klokken 18 lørdag.

(©NTB)